Најновије

ЈАСНА ПОРУКА МОСКВИ ИЗ БЕРЛИНА: Меркелова се залаже за санкције Русији

БЕРЛИН - Немачка канцеларка Ангела Меркел залаже се за брже привредне санкције Европске уније према Русији, пренели су данас немачки медији изјаву заменика портпарола немачке владе Георга Штрајтера.
Фото: Пакистан Тудеј

Фото: Пакистан Тудеј

Он је рекао да Меркелова, пошто Москва "не показује интерес" за разрешење пада малезиског авиона , сматра брзе европске одлуке нужним и додао да немачки канцелар подржава јучерашње одлуке дипломатија ЕУ о новом пооштрењу санкција према Русији. Још оштрије према Русији изјаснила се и једна портпаролка немачког Министарства иностраних послова, која је рекла "Русија је пуно тога обећала, а није ништа урадила" и додала "сада је доста". На питање да ли би се у оквиру санкција према Москви, Русима могло одузети право организовања светског првенства 2018. године. Штрајтер је рекао да до тада има још четири године и да "сада постоје ургентнији проблеми од тога." "Осим тога, о томе не одлучује немачка влада", рекао је Штрајтер.
Прочитајте и:Запад Србији: Не занимају нас ваши интереси, имате рок до 1. септембра да уведете санкције Русији!Руским олигарсима Путин страшнији од америчких санкцијаЕво зашто Вашингтон не воли санкције уведене Москви…
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА