Najnovije

Lete direktori EPS-a, Srbijagasa, Železnica...

BEOGRAD - Sudeći po najavi premijera Aleksandra Vučića, partijskim kadrovima u javnim preduzećima je odzvonilo i od sada će velike sisteme voditi stručni ljudi.
Direktori EPS-a i Srbijagasa Aleksandar Obradović i Dušan Bajatović (foto: Jutjub, Medija centar)

Direktori EPS-a i Srbijagasa Aleksandar Obradović i Dušan Bajatović (foto: Jutjub, Medija centar)

- Meni ne treba nijedan čovek iz SNS koji je u javnim preduzećima. Veliki zadatak je od Srbije napraviti normalnu zemlju - naglasio je premijer. Iako nije navodio imena, kako saznaje list, crvene kartone i udaljavanje iz fotelje direktora u prvom talasu dobiće pet direktora! - Već mnogo žutih kartona u svom poslovanju imaju direktori „Železnica Srbije“ Dragoljub Simonović, Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Milan Živanović, „Srbijagasa“ Dušan Bajatović, „Koridora“ Dmitar Đurović i EPS Aleksandar Obradović. Nisu sigurne fotelje ni drugih direktora jer zbog reforme javnog sektora namerava da umesto partijskih dovede stručne ljude. Vučić je još početkom godine najavio da će doći do kadrovskih čistki nesposobnih direktora, uključujući naprednjačke kadrove.
Pročitajte još: Zašto je Dačić idealna Vučićeva „desna ruka“
Izbori su, međutim, sve to blokirali, a nakon toga i poplave. Međutim, na poslednjoj sednici Predsedništva lider naprednjaka je rekao da više neće da trpi mangupe - kaže izvor Kurira i dodaje da su Simonovića iz „Železnica“ i premijer, ali i drugi funkcioneri iz vrha SNS u više navrata upozoravali da njegovi potezi bacaju senku na ugled stranke, posebno preskupi ručkovi, putovanja u inostranstvo i nepotizam u upravljanju „Železnicama“. Niko od sadašnjih direktora javnih preduzeća nije bio raspoložen za izjave.  Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da je Vučić još pre izbora najavio da će u javnom sektoru umesto partijskih sedeti stručni ljudi. - Premijer je procenio da je sada pravi trenutak da se bar neki partijski ljudi zamene stručnjacima u javnom sektoru. Ići će fazno u realizaciju tog cilja jer bi, ako bi se rez napravio naglo, bilo velikog otpora i u samoj partiji. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA