Najnovije

OTKRIVAMO: Borce Novorusije čeka sudbina Ratka Mladića - spremaju im Haški Tribunal!?

SVET - Visoki komesar za ljudska prava pri Ujedinjenim Nacijama, Navi Pilej, izjavila je da proruski borci Donbasa ruše međunarodno pravo i da moraju odgovarati u Haškom tribunalu.
Igor Strelkov i Pavel Gubarev - u rat idu sa zastavom Isusa Hrista (Foto: novorossia.su)

Igor Strelkov i Pavel Gubarev - u rat idu sa zastavom Isusa Hrista (Foto: novorossia.su)

Međunarodna zajednica ima pravo i obavezu da izvede pred lice pravde proruske borce koji su ustali protiv zakonite vojske Ukrajine, kaže Pilej. Oni deluju protiv mirnog stanovništva Donbasa i zbog toga treba da odgovaraju u Haškom tribunalu, rekla je ona za nemačku novinsku agenciju EDP. Ona je rekla da je prvi korak da proruski ustanici budu upozoreni, jer na taj način mogu biti izbegnuta teška krivična dela. "U Južnom Sudanu smo upozorili ustanike da mogu odgovarati u Hagu i rezultat je bio takav da se određeni broj njih povukao." - kaže Pilej.
Pročitajte još:ANALITIKA: Rat Rusije i Zapada biće ozbiljan i dug
Karl Bilt, švedski šef diplomatije, na svom Tviter profilu je već optužio i označio Igora Strelkova kao "ratnog zločinca".On je napisao da je Strelkov i ranije učestvovao u "ratnim zločinima", navodeći učešće ovog proruskog komandanta u ratu u BiH tokom devedesetih. Ukrajinski predsednik, Petar Porošenko, zvanično je ustanike proglasio teroristima, a niz američkih kongresmena je uputio zahtev predsedniku SAD, Baraku Obami, da proglasi zvanično ustanike teroristima i raspiše poternicu za njima. Po svemu sudeći, jedna od stvari koja će se naći na stolu ispred međunarodnih faktora je pitanje otvaranja specijalnih procesa u Haškom tribunalu za lidere Novorusije. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA