Najnovije

Vučić poručio Srbiji da ubrza

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, u autorskom tekstu u današnjoj "Politici", poručio je da ne želi slovenački ekonomista Jože Mencinger da Srbija uspori, već da to hoće jedan deo Srbije.
Foto: Jutjub

Foto: Jutjub

Kako piše premijer, to je onaj deo Srbije kome je ovo do sada savršeno odgovaralo, oni koji nisu živeli od znanja i rada nego od poznanstva, klanova i veza. Vučić je, odgovarajući na Mencingerovu poruku "Vučiću, uspori" iznetu u nedavnom intervjuu Slobodnoj Evropi, rekao da smo "formirali čitavu novu klasu - socijalno korumpiranih, onih koji uvek nešto nekome dođu i njima uvek neko nešto dođe, zaposlenih preko veze, s tročasovnim radnim vremenom, ogrezlih u kombinacijama i povlasticama". "Zemlja nam je propala, prezadužena je, privreda nam ne radi, infrastruktura je uništena. Sve zajedno, gotovo da nam je super. I? Šta ćemo sad? Da se zaustavimo? Ništa da ne probamo? Nigde da ne stignemo. Da ja kao premijer poslušam savet - Vučiću, uspori malo". Vučić, u tekstu pod naslovom "Ubrzaj Srbijo", kaže da će manje polemisati sa Mencingerom, a više sa alternativama plana i programa Vlade Srbije koji je izneo u ekspozeu u skupštini. "Uzgred, dozvoljavam sebi samo jednu primedbu na račun svega što je izneo Mencinger, a to je da nisam čuo, video niti pročitao ni jedan jedini predlog koji bi govorio kako, šta i na koji način bi trebalo da uradimo da sprovedemo ozdravljenje srpske privrede, uz najvišu moguću zaštitu radnika i njihovih prava, te kakva je to šok terapija koju smo primenili", naveo je premijer.
Još vesti:Vučić autobusom na sednicuNemci, Francuzi i Britanci žestoko protiv primanja novih članica u EU!Vulin: Makar jedna generacija da bude bez rata!
Prema njegovim rečima, kritika je uvek dobrodošla, ali najbolja kritika je ona koja nudi rešenja, a ne kritika koja kaže da ste arogantni samo zato što želite, konačno, posle decenija velikih neuspeha, nešto da promenite. "Naravno, kao što sam u ekspozeu rekao, reforme neće doneti odmah bolji život svakog čoveka u Srbiji, ali posle dve ili tri godine disciplinovanog provođenja našeg temeljnog i ozbiljno osmišljenog plana, pružiće se prilika svakom čoveku da svojim radom obezbedi sebi i svojoj porodici nešto bolji život", rekao je Vučić. On je naglasio da je cilj da reformama stvorimo konkurenciju, takmicenje ili, jednostavnije, tržište ideja, ljudi i kapitala. "Posle sprovedenih reformi neće se čuti vapaji o tome kako nam postojeću situaciju štiti i čuva određeni zakon, već kako da svojom marljivošću, znanjem i energijom uradimo i zaradimo više", istakao je premijer Srbije. Izvor: Politika, Mondo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA