Najnovije

Šetnja - izvor zdravlja i kreativnosti

ZDRAVLJE - Šetnja je jedan od načina koji će vam pomoći da poboljšate svoju kreativnost i unapredite svoj život. To je znao i čuveni kompozitor Ludvig van Betoven. Naime, on je posle svakog ručka odlazio u duge šetnje šumom.
Šetnja je pola zdravlja! (Foto: walesdirectory.co.uk)

Šetnja je pola zdravlja! (Foto: walesdirectory.co.uk)

Obavezno je sa sobom nosio olovku i nekoliko listova papira kako bi zapisao note koje bi mu pale na pamet. Sličnu metodu su koristili i njegove kolege, velikani poput Gustava Malera i Bendžamina Britna.
Pročitajte još: Dojenje – dobrobit za ceo život!
Naučnici sa Stenforda su dokazali da šetnja podstiče kreativno razmišljanje. Objašnjenje ovoga leži u nekoliko činjenica. Hodanje je najlakši i najbezbedniji put do dobrog zdravlja duha i tela. Prednosti hodanja su u tome što organizam bolje funkcioniše, vrši se bolja razmena materija i udiše se više kiseonika. Telo se relaksira i pored blagog umora vraća se izgubljena snaga, kvalitetnije se i zdravije spava. Stučnjaci tvrde da ovaj vid aktivnosti  poboljšava kvalitet života za 27 odsto. Tokom hodanja dolazi do otpuštanja endorfina, hormona koji predstavlja "prirodnu drogu" koja izaziva dobro raspoloženje. Izvor: Kurir Stil

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA