Najnovije

Upozorenje građanima Luganska i Donjecka: Bežite!

KIJEV - Ukrajinski Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) zatražio je od žitelja Donjecka i Luganska da napuste te gradove na istoku Ukrajine preko koridora koje su formirali ukrajinski vojnici, jer se trenutno priprema napad.
Presudni dani... (Foto: Glagol)

Presudni dani... (Foto: Glagol)

"Obraćamo se civilima sa pozivom da privremeno napuste te gradove, jer će tamo biti sprovedena operacija njihovog oslobađanja i uništavanja terorista", rekao je predstavnik SNBO Andrej Lisenko a prenosi Ukrinform. Prema njegovim rečima, ukrajinske snage bezbednosti spremne su da maksimalno pomognu lokalnom stanovništvu koje odluči da privremeno ode.
Pročitajte još:Bondstil meta šiptarskih terorista?
"Spremni smo da obezbedimo sav mogući prevoz za odvoženje ljudi", rekao je Lisenko a prenosi ukrajinska agencija. Vojska Ukrajine priprema se za završnu fazu oslobađanja Donjecka od proruskih snaga, pošto je ostvarila značajnu prednost razdvojivši njihove redove, najavio je danas portparol ukrajinske vojske Andrij Lisenko. Lisenko je rekao da su "Kijevske snage, sada, odsekle Donjeck od drugog glavnog uporišta pobunjenika - Luganska na granici sa Rusijom", prenela je agencija Rojters. "Snage antiterorističke operacije se pripremaju za završnu fazu oslobađanja Donjecka. Naše snage su, u potpunosti, odsekle Donjeck od Luganska. Radimo na oslobađanje oba grada, ali bolje prvo oslobodi Donjeck - to je važnije", izjavio je Lisenko za Rojters. Borba se se razvile u Donjecku u nedelju, pošto su vladine snage nastavile sa udarima na uporišta proruskih snaga koje su se povukle zbog ponude za bezuslovno primirje najavljeni samo dan ranije. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA