Najnovije

Gubarev: Uskoro će se stvari drastično promeniti na bolje!

DONJECK - Pavel Gubarev, narodni guverner Donjecka i jedan od vođa Narodne republike Donjeck, održao je danas konferenciju za štampu na kojoj je poručio da će se "uskoro stvari drastično promeniti".
Pavel Gubarev (Foto: Novorossia.Su)

Pavel Gubarev (Foto: Novorossia.Su)

"Na frontu je teška situacija, međutim, teško je i nama i njima. Uskoro će se stvari drastično promeniti na bolje. Voleo bih da mogu da vam otkrijem o čemu se radi, ali ne mogu, jer je reč o vojnoj tajni." - kaže Gubarev. "Mnogo komuniciramo sa njihovim vojnicima koji su ili zarobljeni ili su se predali. Oni se generalno mogu podeliti na sledeći način. Prvi su idejno ubeđeni i to oni koji su nacionalisti ideološki i oni koji su žrtve nacionalističke propagande. Te nacionalističke ideje su inače takve da bez rusofobije one padaju kao kula od karata." - priča Gubarev. "Važno je napomenuti da zarobljene i ove koji su prebegli ne mučimo i ne tučemo." - kaže Gubarev.
Pročitajte još: DA LI SU I ONI BILI PLAĆENICI: Istorija ruskih dobrovoljca u SrbijiAleksandar Kravčenko: U Novorusiji nema srpskih plaćenika!Snage Novorusije zauzele grad Miusinsk, hunta ne uspeva da opkoli Donjeck!
"Materijalno stanje ukrajinske vojske je strašno. Sav novac je pokraden, a vojnici idu u pocepanim cipelama." - kaže Gubarev. On je takođe istakao da bi bilo najbolje da ljudi u potpunosti napuste gradove i ne dovode svoje živote u opasnost. "Tako je lakše i našim vojnicima da borbeno delujemo, bez brige i straha za živote ljudi." - kaže Gubarev. On kaže da je u njihovoj vojsci moralni duh visok kao nikada do sada. Gubarev nije hteo da komentariše pojavu dezinformacija o navodnom ranjavanju Igora Strelkova. Prokomentarisao je i humanitarni konvoj i istakao da on smatra najboljim rešenjem da konvoj ide teritorijama koje su pod kontrolom proruskih snaga. Izvor: Pravda    

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA