Најновије

Губарев: Ускоро ће се ствари драстично променити на боље!

ДОЊЕЦК - Павел Губарев, народни гувернер Доњецка и један од вођа Народне републике Доњецк, одржао је данас конференцију за штампу на којој је поручио да ће се "ускоро ствари драстично променити".
Павел Губарев (Фото: Новороссиа.Су)

Павел Губарев (Фото: Новороссиа.Су)

"На фронту је тешка ситуација, међутим, тешко је и нама и њима. Ускоро ће се ствари драстично променити на боље. Волео бих да могу да вам откријем о чему се ради, али не могу, јер је реч о војној тајни." - каже Губарев. "Много комуницирамо са њиховим војницима који су или заробљени или су се предали. Они се генерално могу поделити на следећи начин. Први су идејно убеђени и то они који су националисти идеолошки и они који су жртве националистичке пропаганде. Те националистичке идеје су иначе такве да без русофобије оне падају као кула од карата." - прича Губарев. "Важно је напоменути да заробљене и ове који су пребегли не мучимо и не тучемо." - каже Губарев.
Прочитајте још: ДА ЛИ СУ И ОНИ БИЛИ ПЛАЋЕНИЦИ: Историја руских добровољца у СрбијиАлександар Кравченко: У Новорусији нема српских плаћеника!Снаге Новорусије заузеле град Миусинск, хунта не успева да опколи Доњецк!
"Материјално стање украјинске војске је страшно. Сав новац је покраден, а војници иду у поцепаним ципелама." - каже Губарев. Он је такође истакао да би било најбоље да људи у потпуности напусте градове и не доводе своје животе у опасност. "Тако је лакше и нашим војницима да борбено делујемо, без бриге и страха за животе људи." - каже Губарев. Он каже да је у њиховој војсци морални дух висок као никада до сада. Губарев није хтео да коментарише појаву дезинформација о наводном рањавању Игора Стрелкова. Прокоментарисао је и хуманитарни конвој и истакао да он сматра најбољим решењем да конвој иде територијама које су под контролом проруских снага. Извор: Правда    

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА