Najnovije

Tadić: Dačić govori neistine o Galenici!

BEOGRAD - Dačić nikada ne preuzima odgovornost za svoje greške i govori neistine, juče je za „Blic“ izjavio bivši predsednik Srbije Boris Tadić. On je tako reagovao na izjavu šefa diplomatije koji je Tadića i vladu Mirka Cvetkovića prozvao da su favorizovali nemačku „Štadu“ nauštrb „Galenike“.
Boris Tadić (Foto: JuTjub)

Boris Tadić (Foto: JuTjub)

- Neodgovorno je da Ivica Dačić danas kao ministar spoljnih poslova iznosi neistine o povlašćenom položaju nemačkih investitora otvarajući potencijalne probleme s drugim zemljama koje su takođe ulagale u srpsku farmaceutsku industriju - ističe Tadić. Afera „Galenika“, zbog koje je pozvan vrh SPS Ivica Dačić i Branko Ružić da u svojstvu svedoka daju izjave, počela je da poprima i političku dimenziju. Dačić je u izjavi za „Blic“ rekao da nije davao izjavu kao lider stranke koja je vodila „Galeniku“, već kao član tadašnje vlade. On kaže da je prilikom davanja izjave tužioca interesovalo da li je napravljen politički dogovor u trenutku sloma srpske farmaceutske industrije jer je „utvrđena anomalija u rešavanju problema“.
Pročitajte još:Vučić: Đinđić je imao jednu dobru rečenicu…DSS: Vlada nije odmakla od ekonomske filozofije propastiPajtić: Vučić će prodati sve u bescenje!
Ta anomalija je, prema rečima Dačića, trenutak kada je „Galenika“ povukla menice, „Hemofarm“ se nije držao dogovora, a nemačka „Štada“ je naplatila potraživanja dok je „Galenika“ ostala kratkih rukava. Dačić je rekao da je vlasnik nemačke „Štade“ dolazio kod Tadića i žalio se da će napustiti zemlju. U izjavi za „Blic“ Tadić kaže da je kao predsednik republike bio samo delimično upućen u situaciju, i to u delu u kojem je to moglo da izazove spoljnopolitičke probleme zbog dugova stranim investitorima. - Cvetkovićeva vlada, čiji je Dačić bio potpredsednik, mi je uvek iznosila principijelan stav da su isti uslovi poslovanja za sve domaće i strane proizvođače lekova u Srbiji, što važi i za izmirivanje dugova - naglašava Tadić i dodaje da Dačić makijavelistički okrivljuje druge za sopstvene promašaje - poručuje Tadić. Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA