Најновије

Тадић: Дачић говори неистине о Галеници!

БЕОГРАД - Дачић никада не преузима одговорност за своје грешке и говори неистине, јуче је за „Блиц“ изјавио бивши председник Србије Борис Тадић. Он је тако реаговао на изјаву шефа дипломатије који је Тадића и владу Мирка Цветковића прозвао да су фаворизовали немачку „Штаду“ науштрб „Галенике“.
Борис Тадић (Фото: ЈуТјуб)

Борис Тадић (Фото: ЈуТјуб)

- Неодговорно је да Ивица Дачић данас као министар спољних послова износи неистине о повлашћеном положају немачких инвеститора отварајући потенцијалне проблеме с другим земљама које су такође улагале у српску фармацеутску индустрију - истиче Тадић. Афера „Галеника“, због које је позван врх СПС Ивица Дачић и Бранко Ружић да у својству сведока дају изјаве, почела је да поприма и политичку димензију. Дачић је у изјави за „Блиц“ рекао да није давао изјаву као лидер странке која је водила „Галенику“, већ као члан тадашње владе. Он каже да је приликом давања изјаве тужиоца интересовало да ли је направљен политички договор у тренутку слома српске фармацеутске индустрије јер је „утврђена аномалија у решавању проблема“.
Прочитајте још:Вучић: Ђинђић је имао једну добру реченицу…ДСС: Влада није одмакла од економске филозофије пропастиПајтић: Вучић ће продати све у бесцење!
Та аномалија је, према речима Дачића, тренутак када је „Галеника“ повукла менице, „Хемофарм“ се није држао договора, а немачка „Штада“ је наплатила потраживања док је „Галеника“ остала кратких рукава. Дачић је рекао да је власник немачке „Штаде“ долазио код Тадића и жалио се да ће напустити земљу. У изјави за „Блиц“ Тадић каже да је као председник републике био само делимично упућен у ситуацију, и то у делу у којем је то могло да изазове спољнополитичке проблеме због дугова страним инвеститорима. - Цветковићева влада, чији је Дачић био потпредседник, ми је увек износила принципијелан став да су исти услови пословања за све домаће и стране произвођаче лекова у Србији, што важи и за измиривање дугова - наглашава Тадић и додаје да Дачић макијавелистички окривљује друге за сопствене промашаје - поручује Тадић. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА