Najnovije

"Kodeks ponašanja poslanika kao oruđe za ućutkivanje opozicije"

Demokratska stranka strahuje da će kodeks ponašanja poslanika biti instrument za ućutkivanje opozicije, izjavio je danas šef poslaničke grupe te stranke Borislav Stefanović.
Borko Stefanović (Foto: JuTjub)

Borko Stefanović (Foto: JuTjub)

Stefanović je novinarima u parlamentu izjavio da je, prema informacijama kojima raspolaže ta stranka, predlog kodeksa koncipiran tako da njegova posledica neće biti da se skupština dodatno upristoji, te da se poslanici ponašaju po pravilima lepog ponašanja i civilizovanog odnosa prema instituciji, već će njegova namena biti gušenje slobode reči i kritike. Prema njegovim rečima, u kodeksu će biti sadržana pravila opšteg karaktera, što će u praksi dovesti do toga da vladajuća većina svaku kritiku koju iznosi opozicija može da protumači kao uvredu. - Stepen rezistentnosti SNS na kritiku je toliko nisko postavljen da se bojim da je ovo samo oruđe za ućutkivanje ionako malobrojne opozicije u Srbiji - kazao je Stefanović. Jedini način da kodeks ponašanja poslanika bude svrsishodan i dobije opštu podršku, prema Stefanovićevim rečima, jeste da sadrži spisak nedozvoljenih, neprihvatljivih, bahatih i primitivnih izraza koji ne smeju da se upotrebljavaju u parlamentu.
Vesti iz rubrike:Šta sve na poklon dobijaju srpski političariĐukić-Dejanović: Vladajuća većina apsolutno stabilnaJosipović: Spor oko Šarengradske ade rešiti dogovorom
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA