Najnovije

VERBIĆ: Štrajk prosvetara legitiman, ali...

Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio da je najavljeni štrajk prosvetara legitiman način da oni izraze protest i da na to imaju pravo ali da se on nada da se svi problemi mogu rešiti i za stolom.
Ministar prosvete Srđan Verbić (foto Jutjub)

Ministar prosvete Srđan Verbić (foto Jutjub)

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije organizovaće sutra, 1. septembra, na Trgu Nikole Pašića u Beogradu jednočasovni štrajk upozorenja i obustavu rada u školama članicama te sindikalne organizacije, zbog najave smanjenja plata u prosveti za 10 odsto. Sindikalci, takođe, traže da država reši i problem viška zaposlenih i da se uvedu platni razredi. U intervjuu za Radio-televiziju B92, Verbić nije direktno odgovorio na pitanje da li je moguće da prosvetni radnici budu izuzeti iz najavljenog smanjenja plata za 10 odsto zaposlenima u državnoj upravi već je rekao da se o tome može razgovarati kada bude poznato kako će i za koliko plate biti smanjene.
Povezano:Prvog radnog dana, štrajk prosvetara zbog apokaliptičnog stanja u obrazovanjuMINISTARSTVO PROSVETE: Besplatni udžbenici nisu ukinuti!GLADNI PROSVETARI DOČEKALI FUDBALERE: Neće biti Mundijala, biće štrajka!
On je, međutim, rekao da misli da 1. septembar nije pravi trenutak za takav razgovor. Govoreći o stanju u obrazovanju, ministar je rekao da među prosvetnim radnicima nema viška zaposlenih ali da ima tehnološkog viška. Izvor: Agencije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA