Најновије

ВЕРБИЋ: Штрајк просветара легитиман, али...

Министар просвете Срђан Вербић изјавио да је најављени штрајк просветара легитиман начин да они изразе протест и да на то имају право али да се он нада да се сви проблеми могу решити и за столом.
Министар просвете Срђан Вербић (фото Јутјуб)

Министар просвете Срђан Вербић (фото Јутјуб)

Унија синдиката просветних радника Србије организоваће сутра, 1. септембра, на Тргу Николе Пашића у Београду једночасовни штрајк упозорења и обуставу рада у школама чланицама те синдикалне организације, због најаве смањења плата у просвети за 10 одсто. Синдикалци, такође, траже да држава реши и проблем вишка запослених и да се уведу платни разреди. У интервјуу за Радио-телевизију Б92, Вербић није директно одговорио на питање да ли је могуће да просветни радници буду изузети из најављеног смањења плата за 10 одсто запосленима у државној управи већ је рекао да се о томе може разговарати када буде познато како ће и за колико плате бити смањене.
Повезано:Првог радног дана, штрајк просветара због апокалиптичног стања у образовањуМИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ: Бесплатни уџбеници нису укинути!ГЛАДНИ ПРОСВЕТАРИ ДОЧЕКАЛИ ФУДБАЛЕРЕ: Неће бити Мундијала, биће штрајка!
Он је, међутим, рекао да мисли да 1. септембар није прави тренутак за такав разговор. Говорећи о стању у образовању, министар је рекао да међу просветним радницима нема вишка запослених али да има технолошког вишка. Извор: Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА