Najnovije

Snage samoodbrane: Ukrajinska armija počela da koristi „Uragane“ i krstareće rakete

DONJECK- Ukrajinska armija je prvi put na istoku zemlje upotrebila teško naoružanje, uključujući i reaktivni sistem višecevnog lansiranja raketa „Uragan“ i krstareću raketu, prenose RIA Novosti.
Foto: ru.wikipedia.org

Foto: ru.wikipedia.org

U štabu snaga samoodbrane je ranije saopšteno, pozivajući se na podatke svoje obaveštajne službe, da ukrajinska armija koncentriše „Uragane“ ka Donjecku. Na primer, ti sistemi su primećeni kod sela Jelenovka i Marjinka (predgrađa Donjecka), kao i na granici Zaporoške i Donjecke oblasti. U utorak u toku dana su pripadnici snaga samoodbrane rekli za RIA Novosti da su videli da je iznad njihovog grada, na visini oko 40 metara, paralelno sa zemljom prošla krstareća raketa. Odmah posle toga su se pojavile informacije da je ona pala na polje blizu privatnih kuća nedaleko od Šahtjorska. Nije bilo poginulih, a od udarnog talasa su oštećene susedne kuće. Načelnik političkog sektora štaba snaga samoodbrane Igor Ivanov je u svom dnevnom izveštaju trag rakete opisao kao „krater dubine tri visine čoveka i prečnika 20 metara“. U utorak su se pojavile i prve informacije o tome da Kijev koristi sistem „Uragan“. Na osnovu saopštenja poljskog komandira Motorole. „Uragani“ su upotrebljeni kod grada Snježnoje – pogođen je rejon rudnika . „Srušeno je nekoliko privatnih kuća, kao i škola , saopšteno je u štabu. Pripadnici snaga samoodbrane su spremni da kao dokaz pokažu ostatke municije „Uragana“.
Pročitajte još:Tompson slavi „Oluju“ u Čavoglavama pred 100.000 ljudiFidel Kastro: Optuživanje Rusije za pad Boinga je „najužasniji primitivizam“Glavni ukrajinski neonacista Dmitrij Jaroš umro od posledica ranjavanja?
Reaktivni sistem višecevnog lansiranja raketa „Uragan“ (kalibra 220 mm, ušao u naoružanje 1975. godine) u mnogome podseća na modernizovanu varijantu sistema „Grad“ (kalibra 122 mm, u naoružanju od 1963. godine). Domet – do 35 kilometara. Osim toga, obe strane su nastavile „artiljerijske duele“ uz primenu sistema „Grad“. Ukrajinska armija je nanela nove udare po Donjecku, Torezu i Gorlovke. Izvor: Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA