Најновије

Снаге самоодбране: Украјинска армија почела да користи „Урагане“ и крстареће ракете

ДОЊЕЦК- Украјинска армија је први пут на истоку земље употребила тешко наоружање, укључујући и реактивни систем вишецевног лансирања ракета „Ураган“ и крстарећу ракету, преносе РИА Новости.
Фото: ru.wikipedia.org

Фото: ru.wikipedia.org

У штабу снага самоодбране је раније саопштено, позивајући се на податке своје обавештајне службе, да украјинска армија концентрише „Урагане“ ка Доњецку. На пример, ти системи су примећени код села Јеленовка и Марјинка (предграђа Доњецка), као и на граници Запорошке и Доњецке области. У уторак у току дана су припадници снага самоодбране рекли за РИА Новости да су видели да је изнад њиховог града, на висини око 40 метара, паралелно са земљом прошла крстарећа ракета. Одмах после тога су се појавиле информације да је она пала на поље близу приватних кућа недалеко од Шахтјорска. Није било погинулих, а од ударног таласа су оштећене суседне куће. Начелник политичког сектора штаба снага самоодбране Игор Иванов је у свом дневном извештају траг ракете описао као „кратер дубине три висине човека и пречника 20 метара“. У уторак су се појавиле и прве информације о томе да Кијев користи систем „Ураган“. На основу саопштења пољског командира Мотороле. „Урагани“ су употребљени код града Сњежноје – погођен је рејон рудника . „Срушено је неколико приватних кућа, као и школа , саопштено је у штабу. Припадници снага самоодбране су спремни да као доказ покажу остатке муниције „Урагана“.
Прочитајте још:Томпсон слави „Олују“ у Чавоглавама пред 100.000 људиФидел Кастро: Оптуживање Русије за пад Боинга је „најужаснији примитивизам“Главни украјински неонациста Дмитриј Јарош умро од последица рањавања?
Реактивни систем вишецевног лансирања ракета „Ураган“ (калибра 220 мм, ушао у наоружање 1975. године) у многоме подсећа на модернизовану варијанту система „Град“ (калибра 122 мм, у наоружању од 1963. године). Домет – до 35 километара. Осим тога, обе стране су наставиле „артиљеријске дуеле“ уз примену система „Град“. Украјинска армија је нанела нове ударе по Доњецку, Торезу и Горловке. Извор: Глас Русије

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА