Najnovije

Britanija nema plan u slučaju nezavisnosti Škotske

LONDON - Britanska vlada je danas saopštila da ne pravi rezervni plan u slučaju da na referendumu u Škotskoj ovog meseca dođe do iznenađenja i bude izglasana nezavisnost.
Dejvid Kameron (Foto: JuTjub)

Dejvid Kameron (Foto: JuTjub)

Birači u Škotskoj će na referendumu 18. septembra odlučivati da li žele nezavisnu državu, ali rezultati anketa pokazuju da će verovatno većina glasati za ostanak u uniji sa Engleskom.
Pročitajte još:
Međutim posle jedne tv debate vođstvo kampanje za ostanak u uniji sa Engleskom se dvostruko smanjilo, pokazali su rezultati ispitivanja javnog mnjenja sprovedenog prošle nedelje, pa stručnjaci kažu da je zbog toga i jedinstvene prirode referenduma, prvog takve vrste u britanskoj istoriji, neobično teško predvideti ishod glasanja. U debati su pokrenuta važna pitanja kao što je to koju bi valutu koristila nezavisna Škotska i šta bi se dogodilo sa britanskim nuklearnim podmornicama koje se nalaze u Škotskoj. Međutim britanska vlada je danas odbila da razgovara o tome kako bi rešila probleme u slučaju razdvajanja, prenosi Rojters. "Ne bavimo se time. Mi smo potpuno fokusirani na to da učinimo sve da Velika Britanija ostane celovita", izjavio je portparol premijera Dejvida Kamerona. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA