Najnovije

LDP: Ne nazire se izlaz

Dok se reforme odlažu, problemi koji su nas opterećivali u prethodnoj deceniji samo se produbljuju i iz toga se ne nazire izlaz, ocenio je danas predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović, koji je istakao da su za takvo stanje najodgovorniji premijer Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka.
Ne vidi izlaz (Foto: LDP)

Ne vidi izlaz (Foto: LDP)

Ne mogu ih opravdati ni poplave, ni loši rezultati prethodnih vlada. Podrška od 50 odsto glasova na parlamentarnim izborima njih ne oslobađa odgovornosti, već ih dodatno obavezuje da rade posao za koji su izabrani, poručio je Jovanović u pisanoj izjavi.
Pročitajte još:
Jovanović je naveo da aktuelna Vlada nastavlja katastrofalnu ekonomsku politiku prethodnih, koje su vodili Mirko Cvetković i Ivica Dačić. "Nije promenjena politika partijskog upravljanja javnim preduzećima, javni dug u ovom trenutku prelazi 70 odsto BDP, privreda je u recesiji, a investitori Srbiju ne vide kao zemlju bezbednu za ulaganja", istakao je Jovanović u saopštenju. Prema njegovim rečima, nikakav rezultat se ne može očekivati od vlade koja je u prethodne dve godine promenila pet ministara privrede, tri ministra finansija i tri ministra poljoprivrede. Najave temeljnih reformi su postale svakodnevica, vlada ne sprovodi zakone koje je usvojila, a za to vreme građani konstantno siromaše, konstatovao je on. Samo zbog toga što vlada neće da ukine upravne i nadzorne odbore javnih preduzeća, što je inače njena zakonska obaveza, građani Srbije godišnje izgube 200 miliona dinara, naveo je Jovanović. Da ne pominjemo, dodao je on, milijardu evra godišnje iz budžeta koliko nas košta nesposobno partijsko upravljanje tim javnim preduzećima, što je jednako iznosu kredita koji smo uzeli od Ujedinjenih Arapskih Emirata kako ne bismo bankrotirali. Ako se nastavi ovim tempom, ni toliko najavljivano smanjenje plata i penzija od 10 odsto neće biti dovoljno za pokrivanje enormnih gubitaka koje ova preduzeća stvaraju, upozorava Jovanović. Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA