Najnovije

ZAVETNICI IMAJU PORUKU ZA VUČIĆA! Izbori na Kosmetu da budu pod okriljem države Srbije

Srpska stranka zavetnici apeluje na novonastalu situaciju na Kosovu i Metohiji koja ponovo nije naivna.

Izbori u lažnoj državi teško da mogu da budu rešenje u bilo kom momentu, na Kosmetu se dešava kršenje osnovnih ljudskih prava i to je već sada svima jasno, a nameće se pitanje da li to razume Beograd i Aleksandar Vučić, aktuelni predsednik Srbije.

“Poziv Predsednika Republike Srbima na KiM da što pre zatraže lokalne izbore od Prištine najbolje pokazuje dezorijentisanost politike aktuelne vlasti i njenu nemoć da se odupre daljim ustupcima i zaštiti srpski narod u pokrajini.Smatramo da je naivno očekivati da će lokalni izbori, koji se sprovode po zakonima tzv. Republike Kosovo, na bilo koji način dovesti do stabilizacije situacije na severu KiM i srpski narod sačuvati pred daljim terorom Aljbina Kurtija”, stoji u saopštenju.

Humanitarna katastrofa preti Srbima na Kosovu i Metohiji, Kurtijev režim želi da ide do kraja.

Paradoksalno je da vlast u Beogradu poziva Srbe da učestvuju u izbornom procesu, koji će biti pod kontrolom istih onih paradržavnih institucija koje su okupirale sever Kosmeta i već mesecima vrše nezakonita hapšenja, zatvaraju srpske škole i bolnice i Srbe na KiM guraju u potpunu humanitarnu katastrofu.Opstanak srpskog naroda u pokrajini nije moguć ako se nastavi sa sprovođenjem francusko-nemačkog plana i politikom pružanja legitimiteta institucijama lažne kosovske države. Jedini način da se spreči dalje divljanje Kurtijevog režima jeste povratak srpskih institucija u pokrajinu i obustava primene svih protivustavnih sporazuma”, navode Zavetnici.

Jedini pravi izbori su pod okriljem države Srbije, a u prilog tome govori i rezolucija 1244.

Ističemo da su na KiM legalni i legitimni samo oni izbori koji se održavaju pod okriljem države Srbije, i zato tražimo od predsednika Narodne skupštine da u skladu sa ovlašćenjima koja mu daju Ustav i Rezolucija 1244 raspiše izbore u četiri srpske opštine na severu KiM i zatraži od predstavnika misije UN da obezbede njihovo nesmetano sprovođenje”, dodaju Zavetnici u saopštenju. 

HEZBOLAH ZAUZEO IZRAELSKU BAZU? Rat prelazi u drugu fazu, Iran čeka start

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA