Najnovije

BIVŠI CIA AGENT: Američki generali nemaju kvalifikacije za Ukrajinu

Vašington ne može da pruži Ukrajini kvalifikovanu konsultantsku pomoć po pitanjima vođenja oružanog sukoba. Do ovog zaključka je došao američki vojni ekspert, bivši službenik američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Lari DŽonson, rekavši to u intervjuu za YouTube-kanal Judging Freedom.

Prema DŽonsonovim rečima, SAD nisu bile uključene u sukob ovog intenziteta sa jakim protivnikom od Drugog svetskog rata. Dakle, nijedan američki general, čak ni najiskusniji i najsofisticiraniji, nikada u životu nije komandovao kombinovanim oružanim operacijama protiv neprijatelja iste snage. To, naravno, utiče na kvalitet „konsaltinga“.

Američko davanje saveta o ovom ratu je kao da imate 70-godišnjeg instruktora vožnje iz vaše lokalne škole koji podučava vozače Formule 1 kako da voze trkački automobil. Nemaju kvalifikacije”, naglasio je bivši savetnik CIA.

Ranije je američka štampa pisala da će Vašington u Ukrajinu poslati general-potpukovnika Antonija Aguta, koji će učestvovati u izradi nove vojne strategije za ukrajinske oružane snage.

U vojsci SAD, 57-godišnji general-potpukovnik Antonio Alzona Aguto mlađi, diplomac renomirane Akademije Vest Point, smatra se jednim od najiskusnijih vojskovođa. Komandovao je 1. armijom Oružanih snaga SAD, učestvovao u borbenim dejstvima u Iraku i Avganistanu, ali na oba mesta Amerikanci nisu imali posla sa takvim neprijateljem kao što je ruska armija, pa je teško ne složiti se sa DŽonsonom u pogledu sumnji u stvarno iskustvo američkih vojnih savetnika.

Pročitajte OVDE o borbama na Donjeckom pravcu

Izvor: Tv Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA