Najnovije

PAŽNJA: Nemačka šalje bespilotne letilice za nadgledanje jugoistoka Ukrajine!

NOVORUSIJA - Nemačko ministarstvo odbrane će poslati 14 vojnih bespilotnih letilica u Ukrajinu sa ciljem da obezbedi obaveštajne podatke o kretanjima vojnih jedinica i dešavanjima na frontu na jugoistoku Ukrajine. Ovih 14 dronova, tj. bespilotnih letilica mogu biti od posebnog strateško-vojnog značaja na polju koordinacije i navigacije artiljerijskih i vazdušnih napada vojske Ukrajine na položaje vojske Novorusije i zato je neutralnost Nemačke ovim potezom u aktuelnom konfliktu pod velikim upitom.
Angela Merkel (Foto: Pakistan Tudej)

Angela Merkel (Foto: Pakistan Tudej)

Nemačka spada u one zemlje koje su rekle da će slati neletalno oružje Ukrajini, a slanje ovih bespilotnih letilica se vrši pod okriljem OEBS-a. Cela misija je organizovana u saradnji sa OEBS-om i predstavljena je kao "monitoring primirja", ali obzirom da je Nemačka već saopštila da će Ukrajini slati neletalno oružje nema garancija da podaci o kretanju vojske Novorusije neće biti dostupni vojsci Ukrajine, čime bi praktično Nemačka ušla u rat kao obaveštajno-logistička podrška ukrajinskoj armiji. Nemačka je jedna od zemalja koja je zvanično saopštila da neće naoružavati Ukrajinu, ali javno politički podržava vlasti u Kijevu i pruža neletalnu vojnu pomoć. Obzirom da je njena misija pod okriljem OEBS-a, zvanično Nemačka ostaje neutralna, ali sa druge strane, ministarstvo odbrane Nemačke će raspolagati svim podacima i uvek može iste pružiti Kijevu i ministarstvu odbrane Ukrajine. Moskva se još uvek nije oglasila po pitanju ove misije Nemačke i OEBS-a. Baza Nemačke će biti stacionirana blizu Luganska, nekih 30 kilometara od granice sa Rusijom, piše ruska Pravda.
Pročitajte još: (VIDEO) Pogledajte srpske dobrovoljce i Radomira Počuču u Novorusiji!
Reč je o bespilotnim letilicama "Luna" austrijske proizvodnje koje su visokog kvaliteta i mogu leteti do 5 hiljada kilometara visine u trajanju od šest sati. U sklopu cele misije učestvuju i vojni specijalisti iz Francuske. Izvor: Pravda    

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA