Najnovije

Čeka se procena štete od nepogoda u Majdanpeku, Kladovu i Negotinu

BEOGRAD - Komisija za utvrđivanje štete od elementarnih nepogoda Vlade Srbije, kojoj predsedava potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, razmatrala je danas situaciju povodom elementarne nepogode koja je zadesila opštine Kladovo, Negotin i Majdanpek i zatražila od ovih lokalnih samouprava da u najkraćem roku dostave preliminarne izveštaje o procenjenoj šteti.
Dunav Tekija (foto: fejsbuk)

Dunav Tekija (foto: fejsbuk)

Izveštaj treba da obuhvati procenjenu štetu po kategorijama: stambeni objekti, javni objekti, lokalna infrastruktura, lokalni putevi i putni objekti, privreda i poljoprivreda. Zahtev za dostavljanjem preliminarnih izveštaja o procenjenoj šteti upućen je i Javnom preduzeću (JP) „Putevi Srbije“, „Koridori Srbije“, „Železnice Srbije“, JP „Elektroprivreda Srbije“, JP „Transnafta“, NIS, „Telekom Srbija“, JP „Srbijašume” i JP “Srbijavode”.
Pročitajte još:DSS sutra o novom predsedniku i statutuZa komisiju EU, Vojvodina pripada Hrvatskoj!
Na sednici su razmatrane i žalbe na prvostepena rešenja o vrsti i visini pomoći namenjenoj ugroženima u poplavama. Komisija je donela odluku da se 33 rešenja ponište i vrate prvostepenom organu na ponovni postupak, a šest žalbi je odbijeno, navedeno je u saopštenju iz Kabineta potpredsednice Vlade Srbije. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA