Najnovije

ISIS planira napade na SAD i Pariz

Islamska država planira da, u znak odmazde zbog vazdušnih udara, napadne podzemne železnice u Americi i Parizu, tvrdi irački premijer Haider el Abadi. Plan otkrila iračka obaveštajna služba. Pariz podigao mere opreza.

DŽihadisti (foto: tetovasot.com)

DŽihadisti (foto: tetovasot.com)

Francuska policija podigla je mere opreza u pariskoj podzemnoj železnici, ubrzo pošto je irački premijer upozorio Zapad da radikalni islamisti planiraju napad na Pariz i SAD. "Danas sam dobio pouzdane izveštaje iz Bagdada da su uhapšene osobe i da u Iraku postoji mreža koja planira napade na metroe u Parizu i Americi. Oni nisu Iračani. Neki su Francuzi, neki Amerikanci, ali se nalaze u Iraku, rekao je irački premijer.
Pročitajte još:
El Abadi, koji je otkriće iračkih obaveštajnih službi preneo novinarima u NJujorku nije, međutim, mogao da oceni da li je planiranje tih napada u završnoj fazi, ali je rekao da akcije islamista "nisu sprečene". Zvaničnici u Vašingtonu tvrde da SAD nema informacije o napadima. "Ne verujem da je planiranje takvog napada u završnoj fazi", rekao je Piter King, član komisije za bezbednost. NJujorška policija je ionako podigla nivo bezbednosti oko tunela, mostova i železničkih stanica. Bezbednost u Parizu podignuta je na viši nivo još u nedelju kada su islamisti ubili Ervea Gurdela. Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA