Најновије

ИСИС планира нападе на САД и Париз

Исламска држава планира да, у знак одмазде због ваздушних удара, нападне подземне железнице у Америци и Паризу, тврди ирачки премијер Хаидер ел Абади. План открила ирачка обавештајна служба. Париз подигао мере опреза.

Џихадисти (фото: tetovasot.com)

Џихадисти (фото: tetovasot.com)

Француска полиција подигла је мере опреза у париској подземној железници, убрзо пошто је ирачки премијер упозорио Запад да радикални исламисти планирају напад на Париз и САД. "Данас сам добио поуздане извештаје из Багдада да су ухапшене особе и да у Ираку постоји мрежа која планира нападе на метрое у Паризу и Америци. Они нису Ирачани. Неки су Французи, неки Американци, али се налазе у Ираку, рекао је ирачки премијер.
Прочитајте још:
Ел Абади, који је откриће ирачких обавештајних служби пренео новинарима у Њујорку није, међутим, могао да оцени да ли је планирање тих напада у завршној фази, али је рекао да акције исламиста "нису спречене". Званичници у Вашингтону тврде да САД нема информације о нападима. "Не верујем да је планирање таквог напада у завршној фази", рекао је Питер Кинг, члан комисије за безбедност. Њујоршка полиција је ионако подигла ниво безбедности око тунела, мостова и железничких станица. Безбедност у Паризу подигнута је на виши ниво још у недељу када су исламисти убили Ервеа Гурдела. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА