Najnovije

Obraz krenuo u akciju: Plakatima pozivaju na Paradu ponosa

BEOGRAD - Više lokacija u Beogradu večeras je oblepljeno plakatima i nalepnicama desničarske organizacije Obraz kojima se poziva na okupljanje u centru grada na dan održavanja tzv. Parade ponosa. Obraz je i svoj skup nazvao Parada ponosa.
Plakat Obraza

Plakat Obraza

- 28.9. 2014. 12 sati, od Saborne crkve  do Spomenika srbskim i ruskim braniocima Beograda - piše na plakatu Obraza. Ta organizacija planira da održi šetnju Knez Mihailovom ulicom preko Trga Republike, Makedonskom, Dečanskom, Kosovskom, Takovskom, DŽordža Vašingtona, Cara Dušana i ulicom Tadeuša Košćuška do Kalemegdana. Ukoliko taj skup bude održan desničari bi mogli da se nađu samo nekoliko desetina metara od učesnika tzv. LGBT Parade ponosa. Policija bi u petak 25. septembra trebala da donese konačnu odluku o tome da li će se ove godine tzv. Parada ponosa održati. Osim brojnih najava okupljanja desničara i navijača, bezbedonosni problem je i najavljeni štrajk policijskih sindikata. Posle zabrane od strane Ustavnog suda, Otačestveni pokret Obraz je nastavio da deluje pod novim imenom Srbski Obraz. Lider te organizacije  Mladen Obradović nalazi se na izdržavanju kazne kućnog zatvora zbog ometanja održavanja tzv. Parade ponosa 2009. godine, a protiv njega je u toku postupak za organizovanje nereda tokom tzv. Parade ponosa 2010. godine.
Pročitajte još:  Navijačka šala ili pretnja? U nedelju svi u centar na „Koktel parti“Mladen Obradović: Prvi put policija ne može da me hapsi zbog Parade jer sam već u zatvoru
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA