Najnovije

Odloženo ujedinjenje opozicije

KRAGUJEVAC - Skup opozicionih stranaka Srbije u Kragujevcu, čije je održavanje najavljivano za predstojeći vikend, odložen je za oktobar.
Ujedinitelj opozicije: Veroljub Stevanović (ABOUT.ME)

Ujedinitelj opozicije: Veroljub Stevanović (ABOUT.ME)

- Sastanak opozicije Srbije biće održan najverovatnije sredinom oktobra, objavljeno je na sajtu stranke "Zajedno za Šumadiju" čiji je lider Veroljub Stevanović, gradonačelnik Kragujevca i inicijator skupa opozicije. Na stranačkom sajtu, je objavljeno i da su informacije o održavanju skupa opozicije Srbije u oktobru potvrdili Stevanović i Bojan Pajtić prilikom jučerašnjeg potpisivanja sporazuma u Beogradu, o saradnji Zajedno za Šumadiju i Demokratske stranke, ali nije navedeno zbog čega je njegovo održavanje odloženo. Televizija Kragujevac u izveštaju sa potpisivanja sporazuma dveju stranaka javila je da su "Stevanović i Pajtić još jednom potvrdili učešće na sastanku opozicije u Kragujevcu, ali nisu mogli da preciziraju tačan datum njegovog održavanja". Stevanović je prošle sedmice, prilikom posete lidera DS Bojana Pajtića kragujevačkom odboru stranke, medijima izjavio da će skup lidera svih političkih stranaka, radi dogovora o formiranju opozicionog bloka koji bi bio alternativa aktuelnoj vlasti, biti održan, najverovatnije, 26. septembra u Kragujevcu. Međutim, portparol Stevanovićeve stranke "Zajedno za Šumadiju" Zoran Palčić Tanjugu je izjavio da ta stranka nije slala pozivnice liderima opozicionih stranaka za održavanje skupa.
Pročitajte još:

VUČIĆ: Ne pada mi na pamet da prisustvujem Paradi!

BAJATOVIĆ: Uradiću nešto što će šokirati celu Srbiju!

S druge strane, gradska uprava Kragujevca, kako je Tanjugu izjavila šefica Informativne službe Aleksandra Tijanić, planirala je za petak 26. septembar, održavanje diskusionog foruma, na koji je pozvala predstavnike parlamentarnih i vanparlamentarnih partija, nevladine organizacije, civilni sektor i druge. - Održavanje diskusionog foruma na temu "Povratak u osnov Srbije" odloženo je, jer su to zatražili učesnici kako bi se pripremili", rekla je Tijanićeva i navela da se taj forum održava u sklopu jednomesečne manifestacije "Oktobarske svečanosti" i da će biti održan do kraja oktobra. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA