Najnovije

Jacenjuk: Kijev će podići zid kao granicu između Ukrajine i terorističke države Rusije

KIJEV - Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk izjavio je danas da je Rusija "teroristička država" koja "vodi rat u istočnoj Ukrajini" i najavio da Kijev planira "projekat zida" koji podrazumeva izgradnju "istinske državne granice" između Ukrajine i Rusije, preneo je Rojters.
Arsenij Jacenjuk (printskrin Jutjub)

Arsenij Jacenjuk (printskrin Jutjub)

Jacenjuk je, dan uoči samita NATO-a koji će sutra i prekosutra biti održan u Velsu, ponovio želju Ukrajine da se pridruži Severnoatlantskoj alijansi. U međuvremenu, Pres služba ukrajinskog predsednika saopštila je ranije danas da su predsednici Rusije i Ukrajine, Vladimir Putin i Petro Porošenko u telefonskom razgovoru, postigli dogovor o "stalnom prekidu vatre" na istoku Ukrajine, u regionu Donbas. Usledilo je pojašnjenje zvaničnog Kremlja da su dvojica lidera dogovorili korake za postizanje mira na istoku Ukrajine, ali dogovora o prekidu vatre nije bilo pošto Rusija ne učestvuje u tom konfliktu.
Pročitajte još: Srbija sve bliža odluci da okrene leđa Rusiji!
"Predsednici su se međusobno složili o koracima koji će omogućiti da nastupi mir", navodi se u saopštenju zvaničnog Kijeva, objavljenom nakon telefonskog razogovora između Putina i Porošenka. Putinov portparol Dmitrij Peskov je, međutim, pojasnio da su "Putin i Porošenko zaista razgovarali o koracima koji će doprineti postizanju primirja između proruskih i ukrajinskih snaga, ali Rusija ne može da učestvuje u dogovaranju prekida vatre pošto nije jedna od strana u sukobu". Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA