Najnovije

DAČIĆ: Evropa će tražiti da uvedemo sankcije Rusiji!

BEOGRAD - Očekujem sve jači pritisak na Srbiju da uvede sankcije Rusiji, kako se sukob u Ukrajini bude zaoštravao, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.
EU će tražiti sankcije prema Moskvi Foto: JuTjub

EU će tražiti sankcije prema Moskvi Foto: JuTjub

Dačić je rekao da će se odnos Evropske unije prema stavu Srbije o neuvođenju sankcija Rusiji menjati u skladu sa intenzitetom sukoba u Ukrajini, odnosno zaoštravanja sukoba na relaciji EU - Rusija. S obzirom na vrlo oštar stav novoimenovane visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost, aktuelne šefice diplomatije Italije Federike Mogerini prema Rusiji, Dačić ističe da očekuje veći pritisak na Srbiju u pogledu promene spoljne politike prema ukrajinskoj krizi. - Zavisno od razvoja situacije u Ukrajini, tako će se formirati i stav EU, smatra Dačić.
Pročitajte još:

STRAŠNO! Od 2006. nemački avioni stalno „zalivaju” Srbiju otrovnim materijama!

VUČIĆ: Ne osećam pritisak EU zbog Ukrajine i Rusije

On je dodao da, u načelu, zbog imenovanja nove visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost, ne očekuje promenu odnosa prema Srbiji kakav je imala Ketrin Ešton. - Očekujem međusobno poverenje, razumevanje i partnerstvo, izjavio je šef srpske diplomatije. Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA