Najnovije

Vojska DNR preuzima pravo da otvori vatru

Komandant Gorlovskog čvora odbrane Igor Bezler izdao je saopštenje u kojem je govorio o najnovijim napadima Vojske Ukrajine i paravojnih formacija. Jedinice milicije, prema njegovim rečima, moraju da odgovore na vatru. Pored toga, pod maskom privremenog primirja Armija Ukrajine premešta svoje trupe, uključujući i tešku opremu, bliže naseljima DNR.
Igor Bezler, foto: Lifenews.ru

Igor Bezler, foto: Lifenews.ru

- Više od 500 komada opreme: KAMAZ kamioni, cisterne, oklopni transporteri, pešadijska borbena vozila. Dobrovoljački bataljoni, zajedno sa ukrajinskom vojskom i "Pravim sektorom", Nacionalna garda dovozi autobuse sa volonterima - navodi se u saopštenju. Takođe, nastavljeno je granatiranje na pozicije sela milicije Markov Jar. Zabeleženo je najmanje sedam pojedinačnih pucnja iz pištolja u intervalima 15-20 minuta. - Ove akcije se smatraju kategoričnim kršenjem primirja i provokacijom od strane ukrajinskih vojnika i ciljaju da se pregrupišu u daljim napadima, napadima na položaje milicije, u toku kojih postoje žrtve među civilnim stanovništvom - rekao je Bezler.
Povezano:Ukrajina: Prekršeno primirje, strane optužuju jedna drugu!Krvavo primirje: U Donjecku poginula 4 civila!PREKRŠENO PRIMIRJE: Donjeck pod granatama!
U tom smislu, vojska DNR preuzima pravo da otvori vatru zbog pretnje civilima Gorlovke. Ranije, ukrajinske i proruske snage međusobno su danas optužile jedna drugu za kršenje prekida vatre samo nekoliko sati posle stupanja tog dogovora na snagu. Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Andrij Lisenko optužio je proruske aktiviste za kršenje primirja, preneo je AFP. „Zabeležili smo seriju provokacija od strane proruskih aktivista. Oni su pucali na naše antiterorističke jedinice 28 puta (u petak), a 10 puta je bilo posle prekida vatre“, rekao je Lisenko. Izvor: Lajf NJuz

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA