Najnovije

Amerika nudi Rusiji ukidanje sankcija ako prihvati određene ustupke

VAŠINGTON- Bela kuća ima nameru da traži nove puteve saradnje sa Rusijom i spremna je da Moskvi predloži ukidanje dela antiruskih sankcija u zamenu za njene ustupke povodom Ukrajine - objavila je agencija Bloomberg.
Bela Kuća (Foto: 2il.org)

Bela Kuća (Foto: 2il.org)

U tekstu koji je potpisao DŽoš Rogin, agencija čak otkriva - sa pozivanjem na svoje izvore u administraciji Baraka Obame - da Vašington već nekoliko meseci, u tišini, radi na novim „radnim odnosima sa Rusijom“. Navodno je američki Savet za nacionalnu bezbednost već završio „sveobuhvatno preispitivanje politike SAD prema Rusiji“. Tome je bilo posvećeno desetak radnih sastanaka, kojima su prisustvovali i predstavnici Stejt departmana, Pentagona i više vladinih agencija. Na bazi svega što mu je „leglo na sto“, Obama je - tvrdi agencija - odlučio da „traži puteve za saradnju sa Rusijom u međudržavnim odnosima i prilikom rešavanja međunarodnih problema“. Bloomberg je citirao i ove reči jednog svog neimenovanog sagovornika: „Ne mislim da su već sada mogući drukčiji i bolji odnosi sa Moskvom, ali možemo pokušati da saznamo za šta je ona spremna. Uvek vredi pokušati, to je i inače naš pristup, nezavisno od izgleda na uspeh“.
Pročitajte još:Sprema se nešto što svet još nije video: Ruski projekat će izazvati finansijski šok u SAD i EUŠvedska: Zapaljene tri džamije za samo nedelju dana!
Agencija tvrdi da je DŽon Keri već predlagao Sergeju Lavrovu ublažavanje sankcija u zamenu za ustupke Rusije povodom Ukrajine. „Mi želimo da razdvojimo pitanje Krima od Donjecka i Luganska. Ako bismo uspeli da se dogovorimo povodom Donjecka i Luganska - to bi omogućilo skidanje svih sankcija koje nisu povezane sa Krimom“ - otkrio je američkoj agenciji izvor iz Bele kuće. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA