Najnovije

Francuski ekspert za terorizam: Ovo je početak rata!

PARIZ- Francuskoj je objavljen pravi rat, ali ona neće odustati od svojih tradicionalnih vrednosti, ističe za Žan Šarl Brizar, poznati francuski stručnjak za islamski terorizam.
Francuska (Foto: DeviantArt)

Francuska (Foto: DeviantArt)

Sa čim se to Francuska suočava danas? - Objavljen nam je rat. Moglo se očekivati nešto slično, s obzirom na međunarodni kontekst, situaciju u Siriji i Iraku i na naše učešće naročito u ratu protiv Islamske države. Ali, ovo je bez presedana. Već smo bili suočeni s terorizmom osamdesetih i devedesetih godina, ali nikada ovakvih razmera. Šta može da se dogodi u danima i nedeljama koje dolaze? - Nažalost, mislim da je ovo tek početak onoga čemu ćemo prisustvovati u budućnosti, napada ultraradikalnih individua od kojih su neke došle iz Sirije ili drugih država, vezanih za neku od terorističkih mreža. Postoji rizik da se slične akcije umnože u mesecima koje dolaze.
Pročitajte još: Besan: Jacenjuk agresivno odgovorio na pitanje novinara o civilnim žrtvamaVelika geopolitička igra: Kina investira u Latinsku Ameriku 250 milijardi evra!
Šta Francuska treba i može da uradi da predupredi ove pretnje? - Ne mnogo toga, nažalost. Možemo bolje da nadgledamo pojedince. Ali, ne možemo da pratimo sve i svakoga u isto vreme. Angažovali smo se u ratu protiv terorizma i od toga nećemo odustati zato što neko vrši atentate. Ostaćemo dosledni našim vrednostima, a pojačaćemo nadgledanje i obaveštavanje. Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA