Najnovije

Masakr u Nigeriji izvršile dve devojčice od 10 godina

NIGERIJA- Dve devojčice koje su po rečima očevidaca imale oko deset godina, osumnjičene su za izazivanje eksplozija na pijaci u gradu Potiskumu u državi Jobi na seve
Vojska Nigerije (Foto: beegeagle.wordpress.com )

Vojska Nigerije (Foto: beegeagle.wordpress.com )

Dve eksplozije su se začule u nedelju između redova gde se prodaju mobilni telefoni. Po rečima očevidaca teroriste-samoubice su bile dve devojčice koje su imale oko 10 godina, kaže se u saopštenju agencije Rojter, koja se poziva na očevice s lica mesta događaja.

Broj žrtava dveju eksplozija se nije saopšten. Na lice mesta su stigli automobili hitne pomoći, medicinari odnose tela poginulih, kaže se u saopštenju.

Pročitajte još:Moskva zapretila Americi: Ukoliko isključimo nuklearno oružje, u Ukrajini je sve moguće!Uvek na strani Srba: Rusi odgovorili na anti-srpske karikature lista Šarli Ebdo

U Nigeriji aktivno deluje radikalna islamistička grupacija Boko Haram, čiji članovi se bore protiv zapadnog modela obrazovanja i pokušavaju da izdejstvuju uvođenje šerijata u celoj zemlji. Grupacija stoji iza većine terorističkih aktova koji se u zemlji redovno dešavaju.

Izvor: Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA