Najnovije

Orban: Zaustaviti imigraciju u Evropsku Uniju!

BUDIMPEŠTA – Imigraciju u Evropu bi trebalo u znatnoj meri zaustaviti, poručio je mađarski premijer Viktor Orban, zahtevajući oštar odgovor EU na prošlonedeljna ubistva 17 ljudi u Francuskoj, čiji su počinioci imigrantska deca rođena u Francuskoj.
Viktor Orban (foto Jutjub)

Viktor Orban (foto Jutjub)

Orban, koji je i ranije tražio ograničavanje prijema imigranata u Evropu, izjavio je ovo kasno sinoć, nakon što je prisustvovao masovnom maršu u Parizu, kojim je odata pošta žrtvama i izražen protest protiv terorizma, prenosi Rojters. „Ne bi trebalo da na ekonomsku imigraciju gledamo kao na nešto korisno, jer ona samo donosi nevolje i pretnje ljudima u Evropi. Zato imigracija mora da bude zaustavljena. To je stav Mađarske”, izjavio je Orban za mađarsku državnu televiziju, dodajući da jedini izuzetak treba da budu oni koji traže politički azil. „Mađarska neće postati ciljna destinacija za imigrante. Mi to nećemo da dozvolimo, barem dok sam ja premijer i dok god je ova vlada na vlasti”, ukazao je Orban.
Pročitajte još:Hrvatska predsednica pevala fašističke pesme iz vremena genocida Ante Pavelića!
On je rekao kako postojeće manjine u Mađarskoj, koja ima oko 10 miliona stanovnika, ne predstavljaju neki poseban problem. „Ne želimo da među sobom vidimo neku znatniju manjinu sa drugačijim kulturnim karakteristikama i poreklom. Želimo da Mađarsku sačuvamo kao Mađarsku”, napominje Orban. Prema podacima mađarske Nacionalne statističke službe (KSH), oko 350.000 Mađara živi i radi u inostranstvu - najviše u Nemačkoj, Britaniji i Austriji. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA