Najnovije

Turska policija proveravala novine DŽumhurijet

ANKARA - Turska policija zaustavila je danas kamione u trenutku kada su napuštali štampariju prosekularnih novina DŽumhurijet da bi proverila sadržaj izdanja, saopštili iz tih turskih novina.
Turska (Foto: LajvLik)

Turska (Foto: LajvLik)

Iz DŽumhurijeta su naveli da je turska policija, posle provere, dozvolila da se nastavi započeta distribucija novina jer su utvrdili da današnje izdanje ne sadrži kontraveznu karikaturu satiričnog francuskog lista Šarli Ebdo o proroku Muhamedu. Te turske novine su, u današnjem izdanju, objavile četiri stranice karikatura i članaka francuskog lista, u znak solidarnosti sa Šarli Ebdo, ali su izostavili karikature koje bi muslimani mogli smatrati uvredljivim, prenela je agencija AP. Umesto njih objavljene su karikature sa papom Franjom i francuskim predsednikom Fransoa Olandom, kao i jedna koji se odnosi na masakr Boko Haram u Nigeriji.
Pročitajte još:Boko Haram drži teritoriju veličine Slovačke
Novi broj satiričnog lista Šarli Ebdo izašao je danas, nedelju dana posle napada islamskih terorista na redakciju tog nedeljnika u Parizu, kada je ubijeno 12 osoba i nekolicina ranjena. Iako je medu muslimanima u Francuskoj rašireno mišljenje da taj satirični magazin etiketira muslimane, Arapski svetski institut u Parizu pružio je punu podršku solidarnosti kampanji "Ja sam Šarli" koja je pokrenuta kao simbol otpora teroru. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA