Najnovije

OTKRIĆE: Hrvatska predsednica nosi srpsko ime!

BEOGRAD - Matica srpska u Dubrovniku će predstaviti rad Slobodana Filipovića, istraživača drevnog vremena evropskih naroda, u kojem je pokazao da je ime hrvatske predsednice, Kolinde Grabar Kitarović, ime jedne od prethrišćanskih srpskih boginja.
Kolinda (Foto: hdz.hr)

Kolinda (Foto: hdz.hr)

Ova činjenica o imenu hrvatske predsednice će biti u nekoliko stručnih radova na Međunarodnom naučnom skupu o Srbima katoličke i Srbima islamske vere, u Beogradu, u maju 2015. godine, navodi se u saopštenju organizacije Matica srpska u Dubrovniku. "S obzirom da je hrvatska predsednica Srbe katolike označila Hrvatima, a čak i Srbe pravoslavne vere u Republici Srpskoj Krajini i Hrvatskoj, takođe, proglasila Hrvatima, možda će, posle saznanja o svom srpskom imenu, prestati da zastupa austrijsko i vatikansko kolonijalno tvorenje od Srba drugih (nesrpskih) naroda: Hrvata, Bošnjaka, Crnogoraca, Mađara..." - poručuju iz ove organizacije.
Pročitajte još:Kolinda Kitarović ponovo napala Šešelja, traži presudu po hitnom postupku
"Trebalo bi na to da je, stvarno, opredeli pesma srpskoj boginji Kolendi (Kolindi), koja se i danas peva, najviše, u Istočnoj Srbiji." - dodaje se u saopštenju. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA