Najnovije

Lider ruskih "Noćnih Vukova" podržao Čečene i Kadirova

Lider ruskog bajker kluba "Noćni vukovi" Aleksandar Zaldostanov zvani Hirurg osudio je objavljivanje karikatura proroka Muhameda  u zapadnim medijima. On je rekao da vređanje osećanja vernika ne može biti opravdana pod bilo kojim izgovorom.
Hirurgova podrška protestu u Groznom (Foto: Instagram)

Hirurgova podrška protestu u Groznom (Foto: Instagram)

Hirurg je u poruci lideru ruske Čečenske Republike Ramzanu Kadirovu najoštrije osudio pisanje lista "Šarli Ebdo". - "Ne" globalnoj demokratiji koja uči ljude da vređaju verska osećanja drugih - svoju veru, svoje roditelje i jedni druge - napisao je Hirurg u poruci Kadirovu. On je istakao da crteži lista "Šarli Ebdo" nisu u duhu evropske slobode govora, već u duhu mržnje i zla koje udaljava ljude od Boga. Lider "Noćnih vukova" je takođe podržao prošlog ponedeljka demonstracije u Groznom. - Danas je svet je video na stotine hiljada Čečena na ulicama Groznog koji šalju upozorenje da ne postoji sloboda govora ako se zadire u verska osećanja stotina miliona ljudi. Mi smo sa vama - poručio je Hirurg Čečenima.
Pročitajte još: Zaharčenko: Ofanziva se nastavlja, vidimo se u Kijevu! (VIDEO)Ovo vozilo će zaustaviti Ruse pred Mariupoljom? (FOTO)
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA