Najnovije

OVE ZEMLJE TRAŽE OD PUTINA: Prestani sa akcijom u Siriji!

DAMASK - Vlade nekoliko zemalja su uputile zajednički poziv Moskvi da obustavi operacije na teritoriji Sirije, piše agencija Novorossia.
NATO (Foto: JuTjub)

NATO (Foto: JuTjub)

VladaTurske, Francuske, Nemačke, Katar, Saudijska Arabija, Velika Britanijai Sjedinjene Američke Državesu zemlje koje traže od ruskog predsednika Vladimira Putina da obustavi vazdušne operacije na teritorijiSirije. Oni su izrazili "duboku zabrinutost" zbog vojnog prisustva Rusije u Siriji, navodi agencija Novorossia. Poslednja od nabrojanih zemalja se oglasila Turska i na sajtu turskog ministarstva spoljnih poslova stoji da će "udari po opoziciji doprineti daljoj radikalizaciji i eskalaciji sukoba". Ministarstvo spoljnih poslova Turske je istaklo da je vojno prisustvo Rusije u Siriji veoma uznemirujuće. Zapadne zemlje uporno šalju poruke da Rusija prvenstveno napada opozicione snage koje se bore protiv vladajućeg režima Bašara el-Asada, dok Moskva demantuje i poručuje da je Islamska država meta vazdušnih operacija. Kao i u slučaju Ukrajine, zapadne zemlje forsiraju svoju priču bez relevantnih dokaza, pa tako stvaraju sliku o stanju u Siriji, baš kao što to rade u Ukrajini pričom da je ruska armija aktivna na teritoriji Ukrajine.
Pročitajte još:TRIDENT JUNCTURE: Ništa slično NATO alijansa nije uradila od 2002. godine!DŽIHADISTI PRETE: Smrt Putinu, uskoro dolazimo
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA