Najnovije

Sirijska vojska napreduje na zapadu zemlje, stotine mrtvih terorista

Sirijska vojska nastavlja svoju ofanzivu na zapadu zemlje ostavljajući za sobom na stotine mrtvih pripadnika Islamske države.
Sirijska vojska (Foto: RIA Novosti)

Sirijska vojska (Foto: RIA Novosti)

Ukupno 45 pripadnika Islamske države ubijeno je u napadu na automobilsku kolonu militanata u pokrajini Hama, izjavio je danas portparol Sirijske arapske armije. „Naše oružane snage uspešno nastavljaju napredovanje, uz podršku avijacije“, rekao je general Ali Majkub. „Konvoj sa pripadnicima Islamske države napadnut je u blizini grada Um Hadij, a ishod napada su 45 ubijenih terorista i 23 uništena vozila“, dodao je on. U sirijskom provinciji Latakija ubijeno je više od 300 terorista, rekao je general Majkub. „U predgrađu Damaska armija je uspostavila potpunu kontrolu na rejonom Madžabal. U gradu Harast je izvela artiljerijski napad na grupe u kvartu Noala u Istočnom Gutu, gde je uništila veliki broj terorista“, rekao je on. Sirijska vojska je uspostavila kontrolu nad nekoliko zaseoka u provinciji Alep, saopštio je portparol sirijske vojske. „U istočnom delu provincije Alep uspostavljena je kontrola nad zaseocima DŽaburija, Bakidža, Nasurija, Tel-Sajbejn. Na jugu Alepa deo vojske i odredi narodne odbrane su napredovali i zauzeli devet sela, između ostalog, Baljas, Zabahad, Uadihija i njenu okolinu, okolina sela Abtina“, dodao je.Osim toga, po njegovim rečima, uspostavljena je kontrola nad pet sela u provinciji Homs.
Pročitajte još:LAZANSKI STIGAO U SIRIJU: Evo šta je video u ruskoj vojnoj baziMedvedev: O sudbini Sirije odlučiće sirijski narod
Izvor:rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA