Najnovije

Rašković Ivić: Kosovo je Srbija, a Krim je Rusija

Vraćanje Krima u sastav Rusije daje nadu da će jednog dana Kosovo, kolevka srpske istorije, biti vraćeno Srbiji, izjavila je predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić u gradu Jalta, gde je danas doputovala sa delegacijom srpskih političara "Patriotskog bloka".
Patriotski blok na Krimu (Foto: Administracija grada Jalta)

Patriotski blok na Krimu (Foto: Administracija grada Jalta)

Ivićeva je istakla da ovom posetom srpska delegacija DSS-a i pokreta "Dveri" želi da stanovnicima Krima pokaže podršku njihovom izboru na referendumu da se ponovo ujedine sa Rusijom, prenose ruski mediji. - Mi smo svim srcem podržali referendum na Krimu i na isti način želimo da organizujemo referendum u Srbiji, kako bi naši građani odlučili da ne idu u EU, kao jedini način da se brani Kosovo - rekla je Ivićeva. Ona je podsetila da su predstavnici Patriotskog bloka još prošle godine prvi rekli da je Kosovo Srbija, a Krim - Rusija. Ivićeva je napomenula da, kao što je krštenja Rusije počelo sa Krimom, i krštenje Srbije je sa teritorije Kosova. Prema njenim rečima, Zapad ne priznaje rezultate referenduma na Krimu i, isto tako, ne podržava ideju o održavanju referenduma u Srbiji. Zvaničan sastanak srpske delegacije sa zvaničnicima Krima zakazan je za sutra. Ambasada Ukrajine u Beogradu uložila je protest zbog pove posete o čemu više možete pročitati OVDE.
Pročitajte još:„Evropa Srbiji i balkanskim zemljama uvalila 100.000 migranata“MANDIĆ: Krećemo u obilazak Crne Gore – da joj predočimo kako ćemo operaciju dovesti do kraja
Izvor: Srna/Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA