Najnovije

MOSKVA SAOPŠTILA REZULTAT: Od 60 avijacijskih udara - 50 objekata Islamske države sravnjeno!

MOSKVA - Andrej Kartapolov, general-pukovnik armije RF i načelnik Glavnog operativnog štaba armije RF, saopštio je da je ruska avijacija izvršila 60 udara na pozicije Islamske države u Siriji, a da je uništeno 50 infrastrukturnih objekata ove terorističke organizacije.
Pogled odozgo! (Foto: JuTjub)

Pogled odozgo! (Foto: JuTjub)

On je ponovio da ruska avijacije ne vrši udare po naseljenim mestima, nego isključivo po infrastrukturnim tačkama Islamske države. Agencija RIA Novosti podseća da je operacija krenula od srede i da je pokrenuta rešenjem glavnokomandujućeg oružanim silama RF, Vladimira Putina. Zapadne zemlje nisu prihvatile rusku odluku o udarima na Islamsku državu sa oduševljenjem, a zatim su i javno pozvali Moskvu da prekine sa operacijama optužujući Putina da svojim akcijama štiti isključivo Bašar el-Asada, te da ne napada samo Islamsku državu, nego i sirijsku opoziciju. Kremlj je oštro odbacio takve tvrdnje nazivajući ih gnusnim lažima i izmišljotinama. Ruski šef diplomatije, Sergej Lavrov, rekao je da takve informacije plasiraju "bolesni umovi".
Pročitajte još:ON JE BIO STRAH I TREPET ZA BORCE ISIS-A: Slali su hiljade terorista samo da bi ga ubili (VIDEO)U kakvim uslovima žive ruski vojnici u bazi u Siriji (VIDEO)
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA