Најновије

МОСКВА САОПШТИЛА РЕЗУЛТАТ: Од 60 авијацијских удара - 50 објеката Исламске државе сравњено!

МОСКВА - Андреј Картаполов, генерал-пуковник армије РФ и начелник Главног оперативног штаба армије РФ, саопштио је да је руска авијација извршила 60 удара на позиције Исламске државе у Сирији, а да је уништено 50 инфраструктурних објеката ове терористичке организације.
Поглед одозго! (Фото: ЈуТјуб)

Поглед одозго! (Фото: ЈуТјуб)

Он је поновио да руска авијације не врши ударе по насељеним местима, него искључиво по инфраструктурним тачкама Исламске државе. Агенција РИА Новости подсећа да је операција кренула од среде и да је покренута решењем главнокомандујућег оружаним силама РФ, Владимира Путина. Западне земље нису прихватиле руску одлуку о ударима на Исламску државу са одушевљењем, а затим су и јавно позвали Москву да прекине са операцијама оптужујући Путина да својим акцијама штити искључиво Башар ел-Асада, те да не напада само Исламску државу, него и сиријску опозицију. Кремљ је оштро одбацио такве тврдње називајући их гнусним лажима и измишљотинама. Руски шеф дипломатије, Сергеј Лавров, рекао је да такве информације пласирају "болесни умови".
Прочитајте још:ОН ЈЕ БИО СТРАХ И ТРЕПЕТ ЗА БОРЦЕ ИСИС-А: Слали су хиљаде терориста само да би га убили (ВИДЕО)У каквим условима живе руски војници у бази у Сирији (ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА