Najnovije

OVAKO SE PRIČA KAD TI PUTIN ČUVA LEĐA: Sirijom upravljaju Sirijci!

MOSKVA / DAMASK - Ruski avioni su u poslednja 24 sata izveli 20 novih vazdušnih udara u Siriji i pogodili deset meta Islamske države, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane na svom sajtu, a predsednik Sirije, Bašar el-Asad, jasno je dao do znanja Vašingtonu da prekinu da se mešaju u unutrašnja pitanja Sirije.
Bašar el-Asad (Foto: JuTjub)

Bašar el-Asad (Foto: JuTjub)

U udarima je pogođen kamp za obuku terorista, kao i fabrika za proizvodnju pojaseva koje koriste bombaši-samoubice da bi se opasali eksplozivom, navodi se u saopštenju, a preneo je Rojters. "Kao rezultat naših vazdušnih napada na mete Islamske države, uspeli smo da poremetimo njihov kontrolni sistem i linije snabdevanja te terorističke organizacije, a takođe smo prouzrokovali značajnu štetu na infrastrukturi koju oni koriste za pripremu terorističkih akcija", saopštilo je rusko Ministarstvo, dodajući da se kampanja bombardovanja proširuje. Asad: Samo Sirijci mogu odlučivati o promeni vlasti Predsednik Sirije Bašar al-Asad izjavio je da samo Sirijci mogu da odlučuju o promeni političkog sistema i lidera u zemlji. "Diskusija o sirijskom političkom sistemu ili zvaničnicima je unutrašnja stvar Sirije", navodi se na tviter nalogu sirijskog predsedništva, a prenosi Rojters. Asadovi međunarodni protivnici navode da bilo kakvo političko rešenje četvorogodišnjeg građanskog rata u Siriji mora uključivati njegov odlazak sa vlasti. Neke od država Zapada su ublažile svoj stav, pa sada navode da bi Asad mogao da ostane na čelu Sirije tokom perioda tranzicije.
Pročitajte još:Pogledajte kako su Putina „smarali“ u zgradi UN-a! (VIDEO)RAZVALJIVANJE DŽIHADISTA: Mesto je Idlib – avion je Suhoj! (VIDEO)
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA