Najnovije

PUTIN NAREDIO: Dovedite mi glavnog čoveka ISIS-a, živog ili mrtvog!

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je generalima zaduženim za vojnu operaciju u Siriji da što pre pokrenu veliku potragu za visokopozicioniranim članovima Islamske države, a među njima i za kalifom Abu Bakr Al-Bagdadijem, za kojeg se pretpostavlja da se skriva u gradu Raka.
Al Bagdadi (Foto: Jutjub)

Al Bagdadi (Foto: Jutjub)

Arapski mediji pišu da je Putin zatražio da mu komandante ISIS-a dovedu žive ili mrtve. Naime, u slučaju da mu ih dovedu žive, sudiće im se u Rusiji. S druge strane, ako Abu Bakr Al-Bagdadi pogine u akciji, Putin želi njegovo telo kao dokaz da je taj terorista ubijen kako se ne bi dogodila situacija kao sa Bin Ladenom, čija je smrt za Putina još uvek zagonetka. Službeni portparol ruskog ministarstva odbrane, general Igor Konašenkov kazao je kako će ruske vazdušne snage sada napadati direktno glavno uporište terorističke organizacije i njihov glavni grad Raku, ističući kako je prioritet ruskih snaga uništenje i osvajanje glavnog uporišta ISIS-a. Konašenkov je napomenuo kako nisu isključeni ni desanti na taj grad radi likvidacije terorista. U međuvremenu, dok ruski avioni nastavljaju sa žestokim vazdušnim udarima, sirijska vojska potpomognuta Hezbolahom pokrenula je kopnenu ofenzivu na gradiće Talbise i Rastan u provinciji Homs. Isto tako nastavili su svoje napredovanje prema drevnom gradu Palmiri.
Pročitajte još:RUSKI NAROD SLAVI: Vladimiru Putinu je danas rođendan (FOTO/VIDEO)ISLAMISTI DRŽITE SE: Rusi šalju u Siriju najnemilosrdnije ubice na svetu (VIDEO)
Izvor: Večernji list  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA