Najnovije

Amazon traži u Češkoj dve hiljade radnika

PRAG - Američka kompanija za internet trgovinu Amazon traži za svoj distributivni centar u Češkoj otvoren u oktobru, ukupno 2.500 ljudi.
Kupujete onlajn? (Foto: Pixabay)

Kupujete onlajn? (Foto: Pixabay)

Oni bi trebalo da pomognu u obradi narudžbina čiji broj pred Božić i Novu godinu značajno raste, rekao je agenciji ČTK portparol Amazona u Češkoj Karel Tašner. U distributivnom centru sada radi 1.500 stalno zaposlenih. "Postoji veliko interesovanje za sezonski rad. Već sada imamo više od 1.400 zaposlenih na određeno vreme i svakog dana dolaze desetine ljude", kaže Tašner. Do kraja 2017. godine distributivni centar će imati 2.000 stalnih i još 3.000 sezonskih radnika. Koliko pošiljaka dnevno će češki centar slati nije objavljeno, ali je, na primer, tokom letošnje jednodnevne akcije kada su korisnici širom sveta imali mogućnost da iskoriste specijalne popuste, Amazon svake sekunde u svetu distribuirao 398 komada robe. "Tokom ovogodišnjeg Crnog petka koji je najprometniji dan božićnog špica očekujemo da će taj broj biti premašen", dodao je Tašner. Distributivni centar u blizini Praga na površini od 95.000 kvadratnih metara je sastavni deo evropske distributivne mreže Amazona. Ta kompanija u Evropi ima 28 distributivnih centara, a na svetu ukupno 96. Kompanija Amazon započela je svoju delatnost na internetu u julu 1995. godine. Sada je najveći internet prodavac na svetu i na vrhu američkih trgovina smenila je firmu Volmart.
Pročitajte još:ZANIMLJIVOSTI SEVERNE KOREJE: Pogledajte operativni sistem koji se tamo koristi (VIDEO)Da li su vam hakovali Fejsbuk? Saznajte u 4 laka koraka (VIDEO)
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA