Najnovije

FAKTOR PLUS: Vučić najbolji "evropejac" - Nikolić na dnu liste

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić najbolji je zastupnik evropskih ideja i vrednosti, dok je predsednik Srbije Tomislav Nikolić na dnu liste, pokazalo je najnovije istraživanje agencije Faktor plus.
Premijer Srbije, Aleksandar Vučić (Foto: JuTjub)

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić (Foto: JuTjub)

Prema novembarskom istraživanju koje je danas predstavljeno, premijer najviše doprinosi i dobrim odnosima Srbije i Rusije, a za njim slede Tomislav Nikolić, Ivica Dačić i Nenad Popović. Na pitanje ko je među domaćim političarima najbolji zastupnik evropskih ideja i vrednosti, 47 odsto ispitanika odgovorilo je da je to premijer Aleksandar Vučić, dok su građani predsedniku Nikoliću dali sedam odsto glasova. Između njih dvojice, od 21 do 24 odsto podrške uživaju Zorana Mihajlović i opozicioni lideri Boris Tadić i Bojan Pajtić. Istraživanje je pokazalo i da građani Srbije kao najbližeg političkog prijatelja naše zemlje vide Rusiju, ali bi radije živeli i školovali decu u članicama EU i SAD, prema kojima gaje kritički, pa i antagonistički odnos. Objašnjavajući rezultate redovnog mesečnog istraživanja agencije faktor plus koje je sprovedeno na 1.200 ispitanika, politički analitičar Dejan Vuk Stanković rekao je da građani opažaju Rusku federaciju kao državu koja je u političkom smislu najbliža Srbiji i u najvećoj meri joj žele dobrobit. "Ispitanici prema zemljama EU gaje priličnu skepsu, dok za SAD smatraju da imaju primarno negativan odnos prema našoj zemlji. Ali, veći broj građana bi živeo i radio u zapadnim državama, jer ih vidi kao mesto gde postoje veće mogućnosti za bolji život i posao", rekao je Dejan Vuk Stanković.
Pročitajte još:VELJA ILIĆ PRETIO BOŠKU OBRADOVIĆU: Ovo ti je poslednje upozorenje!EVROPA U STRAHU OD SAMITA OEBS-a: Lavrov u Beogradu otvara „Pandorinu kutiju“
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA