Najnovije

Trg NATO žrtava razbesneo meštane

MURINA - Odluka da se odbaci inicijativa tri mesne zajednice, Murine, Brezojevice i Velike, da Trg omladine u Murini ubuduće nosi naziv Trg NATO žrtava, izazvala je gnevnu reakciju meštana.
Transparent sa anti-NATO protesta u Španiji (Foto: JuTjub)

Transparent sa anti-NATO protesta u Španiji (Foto: JuTjub)

Da podsetimo, odluku o odbacivanju inicijative doneli su predstavnici odborničkih klubova SDP, Bošnjačke stranke i Građanske inicijative, koje su sa SNP u vlast u Plavu. O tome će se glasati na sednici u ponedeljak. - Predlog je podnesen iz pijeteta prema nevino stradalim tokom NATO bombardovanja Murine, 30. aprila 1999, kada je poginulo šest osoba, među kojima i troje dece. Opštinski odbor SNP u Plavu neće podržati predlog odluke o određivanju naziva imena ulica i trgova, jer nije uključena i inicijativa tri mesne zajednice. - Plav mora da zaboravi vremena kada su se građanima Murina, Brezojevice i Velike mogla na silu nametati rešenja - kaže šef Odborničkog kluba DF, Milun Zogović. - Odluka komisije za davanje naziva ulica i trgova da ne prihvati moj predlog, koji su podržali od svi članovi komisije iz Murine, Brezojevice i Velike, predstavlja otvoreno pravno nasilje i neuvažavanje političkih predstavnika naroda ovog kraja. Kome to u Plavu smeta predlog da se Trg u Murinu nazove "Trg NATO žrtava"? Da li su lokalne vlasti dobile instrukcije o zabrani sa državnog nivoa ili je zaluđenost ulaskom u NATO, koji je zapalio i razorio Irak, Libiju, Siriju, Avganistan bio dovoljan da naše kolege iz Plava ne dozvole da i na ovaj način čuvamo od zaborava i odamo priznanje našim nevino stradalim sugrađanima u bombardovanju Murina 1999. - saopštio je Zogović, koji smatra da građani mesnih zajednica Murino, Brezojevice i Velika treba da pokažu građansku neposlušnost.
Pročitajte još:Kusturica otkrio otkud baš on za stolom sa PutinomJEZIVA EKSPLOZIJA: Udar ruske avijacije kod Alepa (VIDEO)
Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA