Najnovije

Nariškin poručio Srbima: Važno je da nam EU ne koči ekonomsku saradnju

MOSKVA – Predsednik ruske Državne dume Sergej Nariškin ocenio je danas na sastanku sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković da integracija Srbije u EU ne bi trebalo da koči razvoj ekonomskih veza sa Rusijom.
Sergej Nariškin (Foto: sergeynaryshkin.ru)

Sergej Nariškin (Foto: sergeynaryshkin.ru)

„Rusija nikada nije tražila od Srbije da bira između Rusije i EU. Važno je da integracija u EU ne koči razvoj naših odnosa, uključujući ekonomske. Siguran sam da je to moguće, rekao je Nariškin, javlja TASS, a prenosi Tanjug. On je napomenuo da Rusija razume i poštuje želju Srbije da uđe u EU i ponovio principijelan stav Moskve o Kosovu, koji se zasniva na normama međunarodnog prava i posebno na Rezouciji 1244 Saveta bezbednosti UN. U Moskvi su danas predstavnici Skupštine Srbije i Državne dume Ruske Federacije formirali Međuparlamentarnu komisiju za saradnju dve zemlje, koja će raditi na promovisanju i produbljivanju političkih, ekonomskih, socijalnih i kulturnih odnosa. Danas je održana i prva sednica Komisije, koju su otvorili predsednici dva parlamenta Maja Gojković i Sergej Nariškin, a teme su bile - jačanje političkih odnosa, pitanje evropske bezbednosti i globalne politike, Kosova i Metohije, trgovinsko-ekonomska saradnja, saradnja u oblasti poljoprivrede, energetike, perspektiva bilateralnih veza u oblasti kulture i prosvete i saradnja u međunarodnim organizacijama.
Pročitajte još:UREDNIK INFORMERA VUČIĆEVIĆ: General policije Milović mi preti batinamaRUSKA VOJSKA NIŠTA NE KRIJE: Evo šta sve imamo i šta sve možemo sa našim oružjem (FOTO/VIDEO)
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA