Najnovije

NEVIĐENI SKANDAL U NEMAČKOJ: Udarili na Putina pa zakucali sebi ekser u sanduk (VIDEO)

MOSKVA- Ruski mediji raskrinkali su najgledaniju nemačku televiziju ZDF da je unajmila glumce koji su lažno predstavljali kao dobrovoljci u filmu protiv Putina prikazanom širom zemlje protekle nedelje.
Lažni dobrovoljac (foto:Jutub)

Lažni dobrovoljac (foto:Jutub)

Taman kada ste pomislili da rusofobska propaganda zapadnih i ukrajinskih medija ne može niže pasti, nemačka državna tevevizija ZDF nadmašila je sa očekivanja, prenosi Rusija Insajder. Novinari ZDF-a odavno su poznati kao deo antiruske i antisrpske propagandne mašinerije, početkom godine objavili su prvi dokumentarac o predsedniku Rusije. Nezadovoljni istinom o onome šta se dešava na istoku Ukrajine, režiseri propagandnog filma pod nazivom ''Snažni Putin - prijatelj ili neprijatelj Evrope?,'' odlučili su da unajme glumce i prikažu ih kao dobrovoljce u Donbasu na najgori način i umešaju Rusiju u ratne sukobe na istoku zemlje, prenela je ruski državni kanal 1. www.youtube.com/watch Ukoliko se navodi ruske strane o lažnom izveštavanju nemačke televizije potvrde, to će biti nacionalni skandal Nemačke i veliki politički udarac Angeli Merkel, za koju mnogi navode da je na korak od gubitka vlasti zbog serije pogrešnih poteza u spoljnoj i unutrašnjoj politici u proteklih nekoliko meseci. Sporni dokumentarac nedavno je obrisan sa kanala ZDF-a ali i dalje postoji kopija dokumentarca na Jutjubu. www.youtube.com/watch ZDF je momentalno odbacio optužbe u saopštenju, međutim argumenti ruske strane deluju prilično ubedljivo. U filmu se govori i o tome kako radi ruska propaganda na Zapadu, o delatnosti kanala "Raša tudej" i o ruskim “fabrikama internet trolova". Upravo ovo je privuklo pažnju mnogih komentatora. Alfred Kočha je na Fejsbuku  napisao: “Danas je na jednom od glavnih nemačkih kanala u udarnom terminu (20:15) prikazan zaprepašćujući film o Putinu. S mog aspekta ovim filmom je dezavuisana sva delatnost Putinove propagandističke kominterne na čelu sa Raša tudej”, prenosi Slobodna Evropa. Nemački novinar i autor knjige o Rusiji Boris Rajtšuster jedan je od glavnih komentatora u dokumentarcu ZDF-a. On je ovaj film okarakterisao kao “potpuno razotkrivanje ruske propagande”, a prikazivanje filma na jednom od najpoznatijih TV kanala kao “potpunu pobedu realnog pogleda na stvari”, navode oni.
Pročitajte još:Konašenkov: Turski generalštab priznao da je planski srušio ruski Su-24Rusko angažovanje u Siriji je korak protiv američkog svetskog poretka
Izvor: russia-insider.com/Pravda
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA