Najnovije

Nikolić: Da mi neko dođe sa pričom o rušenju Vučića...

BEOGRAD - Da bi neko srušio premijera Srbije Aleksandra Vučića, mora da nađe nekog jačeg od njega, a u Srbiji takva ličnost ne postoji, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.
Tomislav Nikolić (Foto: Jutjub)

Tomislav Nikolić (Foto: Jutjub)

Nikolić je u današnjem intervjuu za "Večernje novosti" rekao da, imajući to u vidu, ne misli da je bilo nekakve zavere u smislu da neke zapadne ambasade rade na obaranju vlade. "Zašto se uvek apostrofira Zapad kada se nešto dešava u Srbiji? Mi smo sa njima uspostavili mnogo dobre odnose i nemamo razloga da od njih strahujemo kao nekada", istakao je Nikolić. Prema njegovim rečima, Srbija više nije zemlja u kojoj bi Zapad menjao svakog predsednika koga izabere narod sve dok ne dođe onaj koji bi bio u potpunosti po njihovoj volji. Nikolić kaže i da o Vučićevom rušenju ne razgovara ni sa kim pošto je, kako navodi, znao da rušenja nema. "Da mi je bilo ko došao sa tom pričom, bio bi isteran odavde", naglasio je Nikolić. On kaže i da njegov susret sa potpredsednicom Vlade i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović ne znači njihovo pomirenje, već je povod za njihov razgovor bio Zakon o ozakonjenu objekata. Na pitanje zašto je potpisao taj zakon, a potom utvrdio da su neki njegovi delovi protivustavni, Nikolić kaže da je bio na putu te da mu je sadam dana malo da zakon pročita i utvrdi da li je u skladu sa Ustavom. "Kada predsednik ima dilemu koju ne može do kraja da reši, njegova dužnost je da potpiše zakon, jer on nije poslednja odbrana Ustava već Ustavni sud", precizirao je Nikolić.
Pročitajte još:„Drug Stefanović“ diže ustanak na TviteruČANAK NAJAVLJUJE NESTABILNOST: Biće velikih problema ukoliko se ne povuče zakon o poljoprivrednom zemljištu!
Upitan da li će vikendice njegovih sinova biti srušene, Nikolić kaže da, "pošto se rasprava u Skupštini svela na njihove dve sojenice", nije mogao da odbije da potpiše zakon, a da je njegova dilema vezana za druge ljude za koje ne zna da li mogu još nešto da steknu u životu ako im se ono što su stvorili sruši. "A kada bih znao da neću podstaći dalje rušenje, nagovorio bih sinove da svoje kuće sruše sami", zaključio je predsednik Nikolić. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA