Najnovije

Češki nacionalisti: Organizujemo proteste za srpsko Kosovo zajedno sa Poljacima i Slovacima!

OSTRAVA- Ove godine građani Češke ponovo organizuju proteste protiv priznanja nezavisnosti Kosova, prvi u organizaciji omladine radničke partije socijalne pravde održaće su u subotu u Ostravi, dok se dan nakon toga u Pragu organizuje udruženje prijatelja Srba sa Kosova, a na skupu svake godine govore poslanik donjeg doma češkog parlamenta Jaroslav Foldina, senator gornjeg doma Jaroslav Doubrava, kao i režiser filma Oteto Kosovo Vaclav Dvoržak.
Deo kolone na protestu 2014. godine (Foto: kosovo.delnickamladez.cz)

Deo kolone na protestu 2014. godine (Foto: kosovo.delnickamladez.cz)

U intervjuu za Pravdu predsednik omladine radničke partije Erik Lampreht govori o tome zašto češki nacionalisti brane suverenitet Srbije na Kosovu, kao i o saradnji sa organizatorima protesta u Poljskoj i Slovačkoj. 1. Šta vas motiviše da organizujete podršku za Srbe na Kosovu ? Postoje dva glavna razloga zašto smo glasno izražavamo svoju podršku Srbima na Kosovu. Mnogi ljudi u našoj zemlji osećaju snažnu istorijsku vezu između Čeha i Srba i smatramo kao svoju dužnost da ustanemo protiv strašne drskosti Zapada , koji je ukrao srce Srbije i dao ga Albancima . Drugi razlog mora biti jasan da sve racionalno misleće ljude . Kosovo je samo početak . Cilj američkih finansijskih elita je da poremete Evropu i da uništi nacionalnu svest zavičajnih evropskih naroda . Potrebno je odlučno stati protiv toga. 2. Koliko dugo radnička omladina organizuje proteste protiv nezavisnosti Kosova , i kakve manifestacije ste imali ? Godinama organizujemo proteste protiv nezavisnosti Kosova od 2012. Međutim , 2008. godine, kada naša omladinska organizacija još uvek nije postojala, Radnička partija socijalne pravde je organizovala demonstracije u Pragu kao reakciju na proglašenje "nezavisnog Kosova". 3. Kako biste objasnili da čitaocima u Srbiji vaše političke stavove? Mi smo nacionalisti . Mi stojimo protiv materijalističke verzije liberalne demokratije i njenih potrošačkih vrednosti . Mi strogo odbacujemo agresivnu politiku američkog imperijalizma . Naš ideal je Evropa sačinjena od slobodnih , suverenih naroda u njihovim prirodnim i istorijskim granicama . To je još jedan razlog zašto se zalažemo sa očuvanje srpskog Kosova . 4. Vaša stranka je zabranjena u prošlosti za optužbe za ekstremizma , ali je u vašim zvaničnim partijskim dokumentima javno proglašeno kakve poglede imate i kojim se protivite, koje je vaš pogled na politički progon, i slobodu govora u Evropi ? Da , zabrana naše stranke bila je tipičan primer "slobode govora" u Evropi . Način kako se " ispravni " moralni i etički stavovi diktiraju je neverovatan. Sloboda razmišljanja je čvrsto ograničena. Pored toga mi se trudimo da ne pređemo te granice i da mi ne budemo ti koji su prekršili pravila. U našoj zemlji granica slobode govora je veoma tanka. Mi uvek pokušavamo da se pridržavamo zakona , ali sistem često nađe razlog za naš progon . Slična je situacija i u celoj Evropi. Međutim takve zabrane su verovatno najbolji dokaz ko je u pravu . 5. Ove godine se organizuju dva protesta u Češkoj, a prošlih godina su organizovani u Slovačkoj, Poljskoj, čak su ove godine organizovani i u Belgiji, da li ste u kontaktu sa drugim organizacijama u Evropi koje održavaju proteste protiv nezavisnosti Kosova? U ovom slučaju , mi smo u kontaktu sa nacionalističkim grupama u Slovačkoj i Poljskoj. Oni će takođe kao gosti učestvovati na našem demonstracijama u Ostravi .
Pročitajte još:Česi položili venac precima streljanim jer nisu hteli da ubijaju SrbeRezolucija SRS o raspuštanju EU, dobila podršku stranaka i organizacija u Evropi!
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA