Najnovije

Dan posle potpisivanja sporazuma 10 mrtvih u napadu kijevskih snaga (VIDEO)

LUGANSK - Desetoro ljudi, među kojima je bilo i dece, poginulo je, a mnoštvo ih je ranjeno u ratom razorenoj ukrajinskoj oblasti Donbas u petak rano ujutru, kada su ukrajinske snage nastavile sa granatiranjem područja Donjecka i Luganska.
Užasi u Donjecku (Foto: Novorosinform)

Užasi u Donjecku (Foto: Novorosinform)

Ukrajinska artiljerija ponovo je otpočela granatiranje Donjecka i Luganska rano u petak, neposredno nakon što su okončani Minski mirovni pregovori. Napad se odigrao manje od dana nakon što je na sastanku lidera Rusije, Nemačke, Francuske i Ukrajine u Minsku uspešno dogovoren prekid sukoba u Donbasu. Pored ostalog, dogovor koji se sastoji od 13 tačaka podrazumeva prekid vatre počev od 15. februara i povlačenje teškog naoružanja i stranih vojnih formacija. Istovremeno, dokument od Ukrajine zahteva da se obaveže na prihvatanje novog Ustava i implementaciju zakona koji bi „nekim delovima oblasti Donjecka i Luganska“ dozvoljavao poseban status. Zamenik komandanta štaba ustanika samoproglašene Donjecke Narodne Republike Eduard Basurin izjavio je da ukrajinske snage bezbednosti ne pokazuju spremnost za ispunjavanje dogovora o prekidu vatre, postignutog u Minsku na sastanku šefova država „Normandijske četvorke“. Sinoć u Lugansku:
Pročitajte još:U Debaljcevu opkoljeni i Francuzi, Britanci, Poljaci i BelgijanciNemci optimisti povodom Minska-2, Mekejn uveren da neće „držati vodu” ni nedelju dana
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA